Materialen

Buurtpreventie tips

In deze algemene  “Praktijktips Buurtpreventie” gids staan erg nuttige tips voor het opzetten van een buurtpreventieteam.

De aangepaste informatie voor de Zaanstreek is hier te lezen.

Flyers en ander materiaal.

Download hier onze algemene A5 flyer voor de Zaanstreek

Ogen en Oren

De preventiekaart is van papier formaat A6. Dit zijn kaartjes voor onveilige situaties (zie teksten hieronder), deze worden verstrekt door de gemeente Zaanstad.

Er is een mogelijkheid om een aangepaste tekst te printen op de A6 preventie kaart die we aan de bewoners geven, dat kan met de tekst verwerker Word. (Indien u geen word heeft kunt u de hier de gratis libreoffice versie downloaden.)

Onderstaande teksten kunt u downloaden door erop te klikken.

Losse ladder / trap

Wij zagen tijdens onze ronde een ladder / trap, los op uw erf / auto liggen / staan / hangen. Deze kan eenvoudig gebruikt worden om bij u of uw buren in te breken. Ons advies: zorg dat de ladder en/of trap met een ketting- of beugelslot geborgd is. Fijne avond!

Geen verlichting

Het is voor inbrekers duidelijk dat er zeer waarschijnlijk niemand aanwezig is.Ons advies: zorg dat er ’s avonds bij afwezigheid binnenverlichting brandt. Dat kan eventueel eenvoudig gedaan worden met automatische schakelaars. Fijne avond!

Fiets

Wij zagen tijdens onze ronde een fiets / scooter / brommer niet op slot staan. Ons advies: zorg dat de deze op slot staat, als mogelijk met een kettingslot ergens aan vastgemaakt. Als het ons gelukt is, hebben wij hem op slot gezet en de sleutel in uw brievenbus gedaan / bij buren afgegeven.Fijne avond!

Open raam / deur / poort

Wij zagen tijdens onze ronde een raam / voordeur / achterdeur / schuurdeur / poort van uw huis openstaan en/of niet afgesloten.Mocht u niet thuis zijn, dan is dit een mogelijkheid voor inbrekers om eenvoudig binnen te komen. Ons advies: sluit ramen en deuren, ook al bent u maar even weg. Fijne avond!

Tip:

Alle geprinte kaartjes kunt u bewaren in een opbergmap    

Alle materialen hesjes, A6kaartjes (uitdeelkaartjes voor bewoners), flyers (voor nieuwe leden werving), zijn te verkrijgen bij uw coördinator.

Aanmeldformulieren voor nieuwe leden

A4 formaat aanmeldformulier

A4 formaat aanmeldformulier met coördinatoren aanvraag

Flyer aanmelden nieuwe leden (informatiekaart Zaanstad).

A5 Formaat aanmeldformulier 

Ingevulde aanmeld formulieren kunt u inleveren bij uw coördinator, of  scannen en als bijlage mee sturen naar zaanstad@ogenenoren.com.

Intentie verklaring

Intentie verklaring pdf document kunt u via deze link downloaden, uitprinten en invullen.

Intentie verklaring Word document kunt u via deze link downloaden, uitprinten en invullen.

Ook kunt u een formulier per e-mail aanvragen bij uw coördinator, deze wordt dan bij u thuis bezorgd.

Tekst voor uw wijkkrant

Voorbeeld brief voor leden werving. (word document).

Presentatie Ogen en Oren

Hier vind u een presentatie over ogen en oren

De handleiding buurtpreventie voor de Zaanstreek kunt u hier zien. Voor een uit te printen versie gebruikt u deze link: 001_Handleiding_Buurtpreventie_Zaanstad_versie_september_2017.

Tenslotte:

De buurtpreventieteams bestaan uit vrijwilligers die zich inzetten voor een veilige woonomgeving in uw buurt.

Wilt u ons steunen d.m.v. financiële bijdrage neem dan gerust contact op via het e-mail adres zaanstad@ogenenoren.com wij kopen hier nieuwe materialen voor. Dit e-mailadres word door meerdere coördinators beheerd zodat u weet dat het vertrouwd is.